Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


На морето

В разгара на летния сезон най-желана е почивката на брега на морето, за която почти всяко българско семейство се стреми да отдели време и средства.  Българското Черноморие предлага различни възможности за отдих, спортни активности,..

публикувано на 28.07.23 в 12:36
Изглед към село Триград

“Орфически мистерии” в сърцето на Родопа планина

За поредна година фестивалът “Орфически мистерии” ще събере в Триград няколко хиляди гости от близо и далеч, за да се доближат до древните езически свещенодействия и да усетят магията на Родопа планина.   Двудневното празненство ще бъде открито днес с..

публикувано на 28.07.23 в 05:45

"Магурата“ е една от най-красивите и загадъчни пещери в Европа

В разгара на туристическия сезон, пещера "Магурата" посреща средно между 1000 и 1500 души на ден. Природната и археологическа забележителност, разположена недалеч от град Белоградчик , е с колосални размери и наподобява подземна катедрала. Туристите..

публикувано на 27.07.23 в 11:11
Фестивал на киселото мляко, Разград

Панаир на киселото мляко в Разград популяризира народните традиции

“Разград отново се превръща в столица на киселото мляко”, обяви зам.- кметът на общината Добрин Добрев по повод откриващия се днес 21-ви Панаир на киселото мляко. Идеята на форума е да популяризира народните традиции на етнографската група капанци ,..

публикувано на 26.07.23 в 06:05

За свойствата на лечебната кал или „черното злато“ на Поморие

Лиманната кал, извличана от Поморийското езеро, е с хилядолетна история. Първите данни за природния феномен и лечебните му свойства датират от 547 г. пр. Хр.. Траките са го наричали „Свещеното езеро на трите нимфи“.В наши дни калолечебният център на..

публикувано на 25.07.23 в 11:05

Варна е лятна дестинация за артистите от RADAR фест

С поредица от събития морската ни столица подгрява за десетото издание на фестивала RADAR . От 2014г. до днес този форум е сред най-иновативните фестивали в света, смесвайки различни музикални жанрове с нестандартни похвати от други изкуства...

публикувано на 23.07.23 в 10:35

Фестивал съживява бита в древния римски град Марцианопол, днешна Девня

Истински фестивал за съживяване на древността се провежда на мястото на античния амфитеатър в близост до Музея на мозайките в гр. Девня. Наречен е "Марцианопол – животът в древния град" и цели да пресъздаде всички аспекти от живота в един от 20-те..

публикувано на 22.07.23 в 06:10

Запазваме по телефона чадър и шезлонг на морето

От днес туристите на българското Черноморие имат възможност да запазят чадър и шезлонг на плажа чрез приложението Мy spot, което може да се свали на всеки мобилен телефон.   "Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж..

публикувано на 21.07.23 в 12:03
Скаловитски водопад

На хладина край водопада

В горещите летни дни ниските части на Рила планина предлагат прохлада и красиви гледки на туристите. Ако сте в района на село Костенец, можете да се разходите по Екопътека "Скаловитски водопад" с дължина около 5 км, която води началото си от..

публикувано на 20.07.23 в 11:08

Борисовата градина – любимо място за отмора на софиянци

Едни от перлите на българската столица са нейните паркове, осигуряващи на жителите на София и нейните гости прекрасни условия за релакс, спорт и бягство от напрегнатото ежедневие. Сред най-посещаваните от тях са Южният, Западният и Северният парк. И,..

публикувано на 11.07.23 в 11:50