Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Промо пакети и циганско лято задържат туристите на Черноморието през септември

Като хаотичен и непредсказуем – така работещите в туризма определят отминаващия летен сезон по българското Черноморие. Въпреки предварителните опасения, свързани с войната, пандемията и икономическата криза, курортите ни тази..

публикувано на 13.09.22 в 10:45

Пловдив в края на лятото

Денят на Съединението е и празник на град Пловдив .  Предлагаме ви кратка фото разходка из някои от най-забележителните улички на Стария град.  Снимки: Красимир Мартинов

публикувано на 05.09.22 в 17:32

"Реките на София" отново ни приканват на културен диалог за бъдещето

Всяка голяма промяна започва с първата малка крачка и голяма вяра в по-доброто бъдеще. Мартин Янков е живото доказателство за това. Той е онези млади българи, които знаят, че промяната е възможна и може да започне от тях. Завършва "Ландшафна..

публикувано на 02.09.22 в 06:05
Снимка: Facebook / MunicipalityOfSozopol

Фестивалният дух в Созопол отново оживя

Созопол отново е културната столица на България до 5 септември. Над 50 събития представя програмата на 38-те празници на изкуствата "Аполония" – концерти, кино, театър, литературни срещи с най-доброто от годишната продукция на българската култура...

публикувано на 01.09.22 в 10:05
Илин Димитров

България ще популяризира красотите си чрез чужди журналисти и инфлуенсъри

На фона на прогнозите за топъл септември Министерството на туризма реши да покани журналисти, инфлуенсъри, блогъри и влогъри от Европа да се уверят с очите си, че България е красива и спокойна страна. Това каза пред БНР служебният министър на..

публикувано на 31.08.22 в 16:56

Светът е удивен от Панагюрското златно съкровище, но най-чакано е то "у дома"

Панагюрското златно съкровище, намерено случайно в земята преди повече от 70 години, е ярка и впечатляваща визитна картичка не само на Панагюрище, но и на цяла България. Било е изработено през IV или началото на III в. пр.н.е., но и до днес остава..

публикувано на 31.08.22 в 10:15

Фестивал разкрива мистерията на обредния хляб на траките

Фестивалът “Тракийски мистерии” се завръща с обогатена програма – отново сред руините на Стария град в Несебър, но за първи път и на сцената на пловдивския Античен театър. На територия, белязана от присъствието на древните племена, ще бъде..

публикувано на 29.08.22 в 11:47

Българите вече съчетават хоумофиса с морска почивка на каравана

Кой не мечтае работният му ден да премине без стрес и напрежение на брега на морето на фона на плисъка на вълните? Оказва се, че това не са бленувани мечти, а реалност за все повече българи. Пандемията наложи нови правила в света на бизнеса. Сега..

публикувано на 29.08.22 в 09:56

Безценни съкровища в криптата на храм-паметник "Свети Александър Невски"

Музеят на християнското изкуство, който се помещава в криптата на патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в София, е създаден през 1965 година и представя християнското изобразително изкуство по българските земи. Колекцията му от икони е сред..

публикувано на 26.08.22 в 16:16

Дунав Ултра – от Видин стартира най-голямото колоездачно предизвикателство с кауза

Под наслов "Реката, Добруджа и морето" на 27 и 28 август от град Видин ще потеглят общо 160 велосипедисти от цяла България и от Румъния . Те ще изминат 700-километровото трасе, свързващо една от най-северозападните точки на страната ни при село..

публикувано на 26.08.22 в 10:35