Слушайте!

"Трябваше" – момент на искреност от MIA D.

MIA D.  или Мария Димова е талантлива млада българска певица, която съчетава български фолклор с модерно звучене. От появата на последния музикален експеримент на MIA D. изминаха близо две години, в които обаче тя не спира да твори. Изпълнителката..

публикувано на 26.05.23 в 10:15

Британската група Depeche Mode пусна клип, сниман в България

Легендарната британска група Depeche Mode пусна клип, който е сниман в България, съобщава "Дневник". Видеото е към песента Wagging Tongue, която е част от новия албум на бандата Memento Mori. Клипът е сниман край намиращия се близо до София..

публикувано на 25.05.23 в 13:24

Спиращи дъха кадри от България във видеото към "Дилмано, Дилберо"

Представяме ви поредния пример за претворяване на българския фолклор на съвременен музикален език - композиторът Георги Стрезов е направил своя версия на народната песен “Дилмано, Дилберо”. Песента се отличава с иновативния подход на Стрезов,..

публикувано на 24.05.23 в 11:35

"Дърветата" - песен за всеобхватната любов

Още преди Елена Сиракова да добие популярност с участието си в популярния телевизионен формат "Гласът на България", през 2019 г. музикалните редактори от класацията БНР ТОП 20 оцениха по достойнство дебютния ѝ сингъл "Толкова студен". Сега Елена отново..

публикувано на 23.05.23 в 09:10

Българин е най-добрият бандонеонист в света за 2023 година

Бандонеонът е инструментът, който привнася душа в аржентинското танго. В онази мелодия, която обгръща живота в страст и история. На пръв поглед прилича на малък на акордеон. Истината е, че той притежава по-голямо акустично вътрешно тяло, много по-мобилен..

публикувано на 22.05.23 в 10:51

"Недей да правиш така" - вдъхновена от златната епоха на диско музиката

Един от най-успешните артисти на българската музикална сцена – Поли Генова, която през 2016 г. спечели за България престижното четвърто място на Евровизия с "If Love Was a Crime" (Ако любовта беше престъпление), издаде нова песен - "Недей да правиш..

публикувано на 19.05.23 в 10:15

"Венерианецът" на Обичайните заподозрени жадува да емигрира на Земята

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени отново са тук с поредния сингъл от албума "Жълт код" – първият албум, за който Стефан Вълдобрев кани всеки от Обичайните заподозрени да предложи собствени композиции. Това е "Венерианецът" – песен, в която..

публикувано на 17.05.23 в 10:15

Вечната песен "Една българска роза" напредва в класацията на БНР в нов аранжимент

Все по-често съвременните артисти се обръщат към златните песни на българската музика, за да ги претворят по различен начин и да ги представят с актуално звучене. В следващите минути ви предлагаме нов, симфоничен вариант на класическата песен..

публикувано на 16.05.23 в 10:15

Вокална група „Радиодеца“ ни пренася в детството с концерт

Най-малките в БНР – Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова – за пореден път излизат на сцената на емблематичното ни Първо студио на 18 май от 19.00 ч., за да ни представят музика от български и световни детски филми. Този път с тях ще..

публикувано на 15.05.23 в 06:10

"Продължавай да мечтаеш" - Мария Мутафчиева представя първия си самостоятелен албум

След 28 години и над 10 албума с Мери Бойс Бенд, Мария Мутафчиева издава своя първи самостоятелен албум, озаглавен "Продължавай да мечтаеш". Сценичното му представяне ще се състои на 13 май в Sofia Live Club.

публикувано на 11.05.23 в 10:15