Слушайте!

Снимка: Facebook / Adriana Plamenova Nikolova

Адриана Николова стана за втори път световен шампион по бийтбокс

България отново е на върха в световната надпревара по бийтбокс –  Адриана Николова - Печенката за втори стана световен шампион. Плевенчанката, виртуоз по свирене с уста, наподобяващо музикални инструменти, сама съобщи за победата си на своя профил в..

публикувано на 07.08.23 в 17:03

"Безнадежден случай"- Богдана Карадочева и Стефан Димитров на сцената на Античния театър в Пловдив

" Заприличали сме на хора, които вечно си губят ключа. Няма да го намерим скоро. Още сме безнадежден случай ! " Рефренът от хита "Безнадежден случай" на Богдана Карадочева и Стефан Димитров е дал име на концерта тази вечер..

публикувано на 07.08.23 в 10:15

„Кракра джаз“ с първо издание и с участие на световноизвестни изпълнители

Средновековната крепост Кракра край Перник ще бъде сцена на първото издание на „Кракра джаз“ с участието на музиканти от цял свят. Фестивалът ще се проведе на 11 и 12 август и ще бъде с вход свободен . На фона на историческата забележителност..

публикувано на 06.08.23 в 12:15

„Опера на светилището“ отново ще огласи Бегликташ

Оперни спектакли под открито небе ще зарадват и това лято любителите на музиката. Четвъртото издание на фестивала „Опера на светилището“ ще се проведе от 5 до 26 август , в четири последователни съботни вечери сред естествения декор на..

публикувано на 05.08.23 в 09:15
Снимка: Facebook/ PostBalkanTon

PostBalkanTon представят нови версии на любими бг-хитове на джаз фестивала в Банско

„Банско Джаз Фестивал“ – един от най-емблематичните джаз форуми у нас – ще има своето 26-то поредно издание от 5 до 12 август. Организаторите обещават и този път програмата да задоволи вкусовете на всички почитатели на джаза, от класически до..

публикувано на 04.08.23 в 10:15

Джаз и фолклор си дават среща в Пловдив

Вторият Plovdiv Jazz Summer започва днес в Пловдив с концерт на виртуозния български кларнетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър "Тракия", а организаторите обещават изкусно преплитане на джаза с фолклорните мотиви. И тазгодишният фестивал ще протече в два..

публикувано на 04.08.23 в 06:05
Снимка: International Jazz Festival „Dr. Emil Iliev“

Курортът Боровец се превръща в джаз сцена

За втора поредна година в планинския курорт Боровец ще се проведе Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Пoради големия интерес, тази година фестивалът ще продължи цели 6 дни – от 4 до 9 август. Организаторите, начело с д-р Татяна..

публикувано на 03.08.23 в 10:15

"Само ти" – летен подарък от Михаела Маринова

Лятото продължава с нов музикален подарък от  Михаела Маринова. Тя ни поднася  "Само ти" – щастлива и заредена с енергия песен, създадена от творческия тандем на певицата с Pavell.  "Само ти" празнува любовта, приятелството и обичта към живота и..

публикувано на 01.08.23 в 10:15

"Мари, Марийко" – нов етно проект от група 4ETNO

Група 4 ETNO , част от русенската музикална асоциация 4 ETRI , представи новия си сингъл "Мари, Марийко" . Еклектична интерпретация на оригиналната народна песен, "Мари, Марийко" привлича вниманието с динамично звучене, силни вокали,..

публикувано на 31.07.23 в 10:15
Авторската песен

Обявиха победителите в шлагерния фестивал „Бургас и морето“

Авторската песен "Само миг" на Костадин Бекирски спечели първа награда на журито в 40-ото издание на Националния конкурс за песен "Бургас и морето". Тази година фестивалът отбелязва и 50 години от своето първо провеждане. Втора и трета награда взеха..

публикувано на 30.07.23 в 09:57