Слушайте!

ЕК не разполага с данни за наплив от български и румънски работници в други страни от ЕС

Европейската комисия не разполага с данни за наплив от български и румънски работници към други държави от ЕС. Това заяви на пресконференция в Брюксел Джонатан Тод, говорител на еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор. Тод..

публикувано на 06.01.14 в 13:56

Света литургия и освещаване на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи Велик водосвет на площада пред патриаршеския храм "Свети Александър Невски". Преди това близо два часа продължи Светата литургия за Богоявление в самия храм-паметник...

публикувано на 06.01.14 в 09:27

Православните християни празнуват Богоявление

Православната църква празнува днес Богоявление - Йордановден, който е третият по значимост християнски празник през годината. Според библейската легенда на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението..

публикувано на 06.01.14 в 08:38

Прогноза за времето

В понеделник преди обяд ще преобладава облачно, все още на места в равнините – мъгливо и почти тихо време. След обяд ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър, с него мъглите в равнините ще се разсеят, облачността ще се разкъса и намалее,..

публикувано на 05.01.14 в 16:02

В понеделник Българската православна църква отбелязва Богоявление

Утре в България ще бъде отбелязан големият християнски празник Богоявление – Йордановден. Негово Светейшество българският патриарх и софийски митрополит Неофит ще оглави празничната Света литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски” в София и ще отслужи..

публикувано на 05.01.14 в 15:50

Прогнозите за 2014 година са умерено оптимистични, според Румен Гечев

Прогнозите за 2014 година са умерено оптимистични, засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ. Това заяви за БНР депутатът от БСП и..

публикувано на 05.01.14 в 14:24

България ще получи 10,5 млн. евро за бежанците

През 2014 г. България ще получи над 10,5 млн. евро извънредна помощ за овладяване на кризата с бежанците, предимно сирийци, които продължават да преминават нелегално на българска територия през границата с Турция. Това заяви в интервю за в...

публикувано на 05.01.14 в 13:27

Прогноза за времето в България на 05.01.2014

Тази нощ и в неделя сутринта над много райони в низините и котловините на България ще остане тихо и мъгливо. По-късно през деня постепенно ще се установи разкъсана облачност. Минимални температури между минус 3° и плюс 2°, а максимални, в районите с..

публикувано на 04.01.14 в 15:06

Петима бивши български министри са проверявани от данъчните

Петима бивши министри на България са обект на данъчна ревизия, съобщи Нова ТВ. Четирима са от неотдавнашния служебен кабинет - тези на енергетиката, на електронното правителство, на околната среда и на отбраната, а един от правителството на Бойко Борисов -..

публикувано на 04.01.14 в 14:32

Небивал интерес сред българите към изучаване на китайски език

Интересът към изучаването на китайски език в България е толкова голям, че вече той се преподава в училищата, включително и в първи клас. Само за една година броят на учениците, коит изучават сложното писмо и говор, се е увеличил 4 пъти. В началото на 2012 те..

публикувано на 04.01.14 в 13:52