Слушайте!

Отварянето на европейския трудов пазар за българи и румънци породи противоречия в Германия

Пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС за българи и румънци предизвика сътресения в управляващата коалиция на Германия, съобщи телевизия А Ер Де. Лидерът на Християн-социалния съюз и премиер на Бавария Хорст Зеехофер е обвинил социалдемократите, че не..

публикувано на 04.01.14 в 12:14

София чества 136 години от освобождаването й

С благодарствен молебен и литийно шествие, на 4 януари в София бе отбелязана 136-годишнината от навлизането на руските войски в града под предводителството на руския генерал Йосиф Владимирович Гурко. Под звуците на камбанен звън на централните столични..

публикувано на 04.01.14 в 11:13

Прогноза за времето в България на 4 януари

През нощта ще бъде предимно ясно. Минимални температури се очаква да бъдат между -3 и 2 градуса, по Черноморието - до 5 градуса. Максималните температури се очаква да бъдат между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони с 1-2 градуса по-високи, в районите..

публикувано на 03.01.14 в 15:45

Прогноза за времето в България на 4 януари

През нощта ще бъде предимно ясно. Минимални температури се очаква да бъдат между -3 и 2 градуса, по Черноморието - до 5 градуса. Максималните температури се очаква да бъдат между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони с 1-2 градуса по-високи, в районите..

публикувано на 03.01.14 в 15:45

ООН призова страните в ЕС да не връщат бежанци в България

Върховният комисар на ООН за бежанците призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради лошите условия за търсещите убежище в страната. В този контекст върховният комисарят препоръча на ЕС временно да прекрати прилагането..

публикувано на 03.01.14 в 15:18

Българите подкрепят въвеждането на дуална система в училище

По данни на Евростат една четвърт от българите между 15 и 25 години са безработни. Липсата на стаж е сред основните причини завършващите училище да не могат да си намерят работа. Въвеждането на дуална система в средното училище е едно от възможните решения..

публикувано на 03.01.14 в 13:26

Вече трети ден няма опити за нелегално влизане в България откъм Турция

За последните 24 часа няма задържани на българско-турската граница при опити нелегално влизане в България, съобщава Министерството на вътрешните работи. Подобни съобщения ведомството направи и предходните два дни. Допълнително командировани служители на..

публикувано на 03.01.14 в 11:02

Ползата от имигрантите ще е по-голяма от социалните разходи

Ползата от новите български и румънски трудови мигранти в Германия ще е по-голяма от евентуалните допълнителни социални разходи. Това заявява в интервю за "Дойче веле" Херберт Брюкер, експерт по миграционните проблеми в германския Институт за..

публикувано на 03.01.14 в 09:26

Застрашена е стабилността на пенсионната система

Пенсионната система на България през последните години е използвана за решаването на проблемите в други сектори, а в резултат днес това поставя под съмнение фискалната стабилност на държавата. Това коментира министърът на труда и социалната политика Хасан..

публикувано на 03.01.14 в 08:52

Прогноза за времето на 3 януари

Времето ще се задържи почти тихо, а денят над по-голямата част от страната ще започне с ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по морския бряг 3-5°. През деня облачността ще намалее, видимостта ще се подобри и..

публикувано на 02.01.14 в 16:51