Слушайте!

Над милион и половина лева събра благотворителната кампания "Българската Коледа"

Над милион и половина лева събра благотворителната кампания "Българската Коледа" след края на благотворителния спектакъл в сряда вечерта, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата е под егидата на държавния глава. Кампанията на..

публикувано на 26.12.13 в 11:45

Оживен трафик по празниците

От началото на почивните дни до момента през граничните контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница са преминали над 42 000 моторни превозни средства и над 130 000 лица. Това съобщиха от ия „Гранична полиция” – Смолян. На вход към България..

публикувано на 26.12.13 в 10:47

Антиправителствен протест в центъра на София

Студенти от цял свят, завърнали се за коледните празници, се събират на антиправителствен протест в центъра на София пред сградата на БНБ. По-рано на Орлов мост се събира традиционният антиправителствен протест. Ранобудните студенти обявиха , че също се..

публикувано на 26.12.13 в 10:43

На втория ден на Коледа е християнският празник Събор на Пресвета Богородица

На втория ден на Коледа, 26 декември, е християнският празник Събор на Пресвета Богородица. На този ден православната църква събира вярващите и възхвалява с благодарствени слова Божията майка - Дева Мария. В този ден се почита и паметта на Свети Йосиф,..

публикувано на 26.12.13 в 09:46

Прогноза за времето на 26.12.13 г.

През следващото денонощие над Западна България облачността ще е значителна, но само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Минимални температури между минус 4 и 1 градус, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 3 градуса. Максимални от..

публикувано на 25.12.13 в 14:24

В Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе благотворителният спектакъл "Българската Коледа"

В Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе благотворителният спектакъл "Българската Коледа". Събитието е под егидата на президента Росен Плевнелиев. одещи на сцената ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и "Нова..

публикувано на 25.12.13 в 12:25

Християнският свят отбелязва Рождество Христово

Християнският свят отбелязва днес един от най-големите църковни празници - Рождество Христово – Коледа. Според Евангелието това станало в град Витлеем, в провинция Юдея. Малко преди раждането, майка му Мария заедно с Йосиф отишла във Витлеем. Там те не могли..

публикувано на 25.12.13 в 10:09

Прогноза за времето на 25 декември

До обяд времето над страната ще бъде предимно облачно, в югозападната част от страната е възможно и слабо да превали. По-значително разкъсване и намаление на облачността ще има по-късно през деня над Източна България. Мъглите в западната част на Дунавската..

публикувано на 24.12.13 в 14:21

Българските военни зад граница утвърждават България като коректен съюзник и партньор

"Нека следващата година да бъде много по-добра - за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас". С тези думи министър-председателят Пламен..

публикувано на 24.12.13 в 12:51

Патриарх Неофит отслужи празничната света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"

Негово Светейшество Българския патриарх Неофит отслужи празничната света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". В словото, след като припомня евангелския разказ за Раждането на Младенеца Христос и новата..

публикувано на 24.12.13 в 12:41