Слушайте!

Бъдни вечер е!

Християнският свят ще отбележи един от най-големите празници – Бъдни вечер, навечерието на Рождество Христово. Във всички православни храмове тази вечер ще се отслужи празнично богослужение. Според народните вярвания – вечерта, преди да се роди Христос, е..

публикувано на 24.12.13 в 12:19

Прогноза за времето на 24.12.13 г.

През нощта ще преобладава ясно време, с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места, главно по поречието на Дунав и по Черноморието, видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1 и минус 5...

публикувано на 23.12.13 в 14:44

Банско бе признат за най-евтиния зимен курорт в Европа

Банско бе признат за най-евтиния зимен курорт в Европа в изследване на Post Office, в което се сравнява достъпността на 30 различни курорта в цяла Европа, както и цените за наемане на оборудване, шестдневна карта за ползване на ски пистите, стойността на..

публикувано на 23.12.13 в 14:40

Еврокомисията обявява награда за популяризиране на най-добрите практики за опазване на природата в Европа

Европейската комисия обявява нова награда, чиято цел е отбелязване и популяризиране на най-добрите практики за опазване на природата в Европа. Това съобщи пресофисът на представителството на ЕК у нас. Наградата "Натура 2000" е посветена на..

публикувано на 23.12.13 в 12:30

Кризата с бежанците е овладяна

С мерките, които предприехме, можем да кажем, че сме овладели кризата с бежанците. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Броят на влизащите на територията на страната е драстично намален. Вероятно е нивото през декември 2013..

публикувано на 23.12.13 в 12:27

Прогноза за времето на 23 декември

От югозапад ще се появи висока облачност, която постепенно през деня ще обхваща цялата страна. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по морския бряг до малко над нулата. През деня ще преобладава слънчево време с висока облачност. Към обяд..

публикувано на 22.12.13 в 15:37

2014-а ще е добра за България според пламъка на Големия Коледен Бъдник

Големият Коледен Бъдник, който бе миросан според традицията и запален пред Националния дворец на културата в София, горя с бял пламък, което според поверието означава, че годината 2014-а за България ще бъде добра. Така на Игнажден сутринта, както повелява..

публикувано на 22.12.13 в 15:16

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е Знеполският епископ Йоан

Знеполският епископ Йоан е новият Варненски и Великопреславски митрополит. Той беше избран с девет гласа от Светия синод, а другият кандидат - Мелнишкият епископ Серафим, получи три гласа. Доволен съм от този избор, защото божият народ е доволен, каза пред..

публикувано на 22.12.13 в 13:06

Великобритания може да е изправена пред изолация, предупреди президентът Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев предупреди Великобритания, че е изправена пред изолация заради опитите да ограничи имиграцията на работници от България и Румъния. В интервю за британския вестник "Обзървър", Плевнелиев отправи директно обвинение към..

публикувано на 22.12.13 в 12:51

Прогноза за времето на 22 декември

През нощта ще е ясно. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северозападен вятър. Минималните температури сутринта ще са между -3° и 2°, в София около -2°. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще се задържа само над най-източните..

публикувано на 21.12.13 в 15:52