Слушайте!

Работна група ще подпомага ефективното и прозрачно изразходване на европейската помощ за бежанците

Работна група, създадена със заповед на министъра на вътрешните работи, ще подпомага ефективното и прозрачно изразходване на помощта от 2,9 милиона евро, получена от Европейския съюз, за бежанците. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев..

публикувано на 21.12.13 в 15:40

Според изследване България вече не води всички негативни класации

Според последното издание на Европейското социално изследване, проведено в над 30 страни в Европа, България вече не води всички негативни класации и се наблюдава скъсяване на дистанцията между нас и други европейски страни. България обаче продължава да е..

публикувано на 21.12.13 в 13:28

2014-а - първата година на икономическото възстановяване

Най-вероятно растежът за третото тримесечие ще бъде 1,5 на сто, което е най-добър резултат за последните осем тримесечия. Не само този факт, но и редица други индикатори подсказват, че 2014-а ще бъде първата година на икономическото възстановяване, каза..

публикувано на 21.12.13 в 13:15

Правителството е успяло да намали загубата на средства близо 8 пъти

От 272 милиона евро в риск, които бяха идентифицирани от служебния вицепремиер, към днешна дата можем да кажем, че 237 милиона евро са спасени, съобщи вицепремиерът Зинаида Златанова. От парите по ОП "Техническа помощ" ще бъдат загубени около 2..

публикувано на 21.12.13 в 13:04

Премиерът Пламен Орешарски разговаря в Брюксел с Жозе Барозу

Премиерът Пламен Орешарски разговаря в Брюксел с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Пред български журналисти след срещата премиерът съобщи, че е запознал Барозу с актуалната ситуация в България, както и с напредъка на нашата страна по..

публикувано на 20.12.13 в 16:11

Прогноза за времето на 21.12.13 г.

През нощта на много места в Дунавската равнина и в отделни райони на Южна България ще има мъгла. Над останалата част от страната ще преобладава ясно, през деня - слънчево време. Още в събота сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна..

публикувано на 20.12.13 в 14:53

България няма да влиза на този етап в одобрения от лидерите на ЕС банков съюз

Лидерите на 28-те държави членки на Европейския съюз, одобриха споразумението за банковия съюз и механизма за фалиращите банки на последния за годината Европейски съвет в Брюксел. Съветът беше посветен и на европейската отбрана и сигурност. Взети бяха..

публикувано на 20.12.13 в 14:46

Реформаторският блок се превърна в политически съюз

Лидерите на петте партии от Реформаторския блок -ДСБ, ДБГ, СДС, БЗНС и Народна партия за свобода и достойнство/НПСД/ подписаха учредително споразумение за създаване на политически съюз за общи действия. В учредителния договор се предвижда формациите в..

публикувано на 20.12.13 в 13:22

Депутатите излязоха в коледна ваканция

Есенната сесия на Парламента завърши и депутатите излязоха в коледна ваканция до 15 януари. Граждански протест пред сградата "изпрати" народните представители. На заключителна пресконференция председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви,..

публикувано на 20.12.13 в 13:18

Татяна Андреева: За първи път от две години здравната система е стабилизирана

За първи път от две години здравната система е стабилизирана финансово благодарение на НАП, която започна да събира здравните вноски. Така финансовото министерство започна да помага на болните. Това каза пред „Нова телевизия“ здравният министър Татяна..

публикувано на 20.12.13 в 11:01