АЕЦ

Русия използва Запорожката АЕЦ за ядрен шантаж

Най-голямата ядрена електроцентрала в Европа, окупирана от Русия при агресията в Украйна, е "напълно извън контрол ", заяви Рафаел Гроси ръководител на ядрената агенция на ООН - IAEA, Според агенцията Запорожката АЕЦ в Енергодар се нуждае от..

публикувано на 04.08.22 в 08:51
Контраадмирал Йозджан Алтънбулак говори пред медиите за кораба Razoni, натоварен с първата пратка зърно за износ, Истанбул, 2 август 2022 г.

Руската армия трупа резерви за ново настъпление в Украйна

След 36-часово плаване от Одеса корабът "Разони" с над 26 000 тона царевица пристигна в Босфора , предаде REUTERS. Това е първият съд със зърно, който тръгна след споразумението за подновяване на украинския износ, постигнато с посредничеството..

публикувано на 03.08.22 в 08:52

Николай Милков: Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към ЕС

"Основен приоритет пред служебното правителство е организацията на изборите. Процесът няма да бъде лесен и нямаме право на грешка". Това каза новоназначеният служебен министър на външните работи Николай Милков при приемане на поста от досегашния..

публикувано на 02.08.22 в 18:37
Илиана Йотова

Вицепрезидентът ще предложи промени в политиката към украинските бежанци

България е очаквала повече украинци с български произход да потърсят спасение в нашата страна заради конфликта в Украйна. Повечето от тях обаче не са напуснали местата, където живеят. Това каза за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че..

публикувано на 02.08.22 в 18:04

Румен Радев: Общата история трябва да стане фактор за сближение между България и РСМ

Президентът Румен Радев изпрати поздравително писмо и проведе телефонен разговор със своя колега президента Стево Пендаровски по случай Националния празник на Република Северна Македония – 2 август. "Отбелязването на Илинденско-Преображенското..

публикувано на 02.08.22 в 16:36

Цените на енергоносителите, инфлацията и пътищата – предизвикателства пред служебния кабинет

"От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната! Противно на внушенията, условия за апокалипсис в България няма". С тези думи бившият премиер Кирил Петков предаде на специална церемония властта на служебния..

публикувано на 02.08.22 в 14:06

Служебното правителство положи клетва пред президента

Президентът Румен Радев представи своето четвърто служебно правителство, което поема властта преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. "На вас се пада отговорността да управлявате служебен кабинет с предизвикателства, които..

публикувано на 02.08.22 в 12:45
Товарен кораб под флага на Сиера Леоне, натоварен с над 26 000 тона царевица, напуска пристанището на Одеса, 1 август 2022 г.

Западът продължава да въоръжава украинската отбрана

Часове след като първият кораб с царевица отплава от Одеса украинският президент Володимир Зеленски заяви, че още 16 кораба са готови да превозят зърно от Украйна . "Прекалено рано е да се празнува", коментира Зеленски. Според турският в-к..

публикувано на 02.08.22 в 08:47

Клетва полага четвъртият служебен кабинет на Румен Радев

Днес клетва ще положи назначеният от президента Румен Радев четвърти служебен кабинет. Това е и стотното правителство на България. На церемония в Гербовата зала в президентството държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното..

публикувано на 02.08.22 в 07:05
Гълъб Донев – премиер на новото служебно правителство

Президентът насрочи парламентарните избори за 2 октомври и назначи служебно правителство

С указ президентът разпусна от 2 август 47-ото Народно събрание и насрочи избори за нов парламент на 2 октомври. Президентът Румен Радев назначи служебно правителство в състав: Гълъб Донев – премиер ; Лазар Лазаров – вицепремиер и министър на..

обновено на 01.08.22 в 14:12