Слушайте!

"Екзакта": ГЕРБ-СДС се ползва с 26,6% подкрепа, "Продължаваме Промяната" - с 16,4%

Ако на 5 февруари се провеждаха избори за Народно събрание, коалицията ГЕРБ-СДС би получила 26,6% подкрепа, "Продължаваме промяната" - 16,4%, ДПС - 12,8%, БСП за България - 12%, "Възраждане" - 10%, "Демократична България" - 7,3%, "Български възход" -..

публикувано на 05.02.23 в 15:28
Лукойл Нефтофим Бургас

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от..

публикувано на 05.02.23 в 06:00

Илияна Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува на Празника на боговете на виното в село Илинденци. Тя изтъкна, че страната ни е непреклонна и няма да..

публикувано на 04.02.23 в 16:09

Македонските власти пуснаха чакащите на границата българи за честванията на Гоце Делчев

След близо четиричасов престой на границата властите в Северна Македония позволиха на чакащите българи да отидат в югозападната ни съседка за честванията на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Сънародниците ни не бяха допускани заради проблеми..

публикувано на 04.02.23 в 14:02
Иван Демерджиев

С връщането на хартиената бюлетина ще се активизира купуването на гласове

На предстоящите парламентарни избори ще се активизират практиките за купуване на гласове заради връщането на хартиените бюлетини, смята служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Последното Народно събрание отмени изцяло машинното гласуване и върна..

публикувано на 04.02.23 в 13:32
Скопие

При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония честват Гоце Делчев

България и Северна Македония отбелязват при изключителни мерки за сигурност 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев - идеолог на борбите за освобождението на Македония и Одринско от османско владичество. Засилено е полицейското присъствие около..

публикувано на 04.02.23 в 11:21

Зеленски: Преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС могат да започнат през тази година

Няма строг график за присъединяването на Украйна към Европейския съюз и на страната й предстои да изпълни изисквания по пътя към членството в ЕС , съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която разговаря в Киев с президента..

публикувано на 04.02.23 в 09:43

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в България. Постоянното ни представителство във Виена е изпратило вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека,..

публикувано на 03.02.23 в 19:05

Президентът: Основна задача на правителството е подготовката на честни избори

Вторият служебен кабинет на Гълъб Донев официално встъпи в длъжност . Държавният глава Румен Радев представи задачите и приоритетите на служебното правителство на официална церемония в президентството. Основна задача на петия служебен кабинет,..

публикувано на 03.02.23 в 14:51

По съседски: Събития с балкански адрес

В Гърция обсъждат забрана за участие в избори на неофашистки партии Гръцкият парламент обсъжда забрана за участие в избори на партии с явна неофашистка идеология. Социологически проучвания показват явен риск нова неофашистка партия да влезе в..

публикувано на 03.02.23 в 11:08