Слушайте!

Визита на турския външен министър в София

Външният министър на Турция е на официално посещение в България. В София визитата на Хакан Фидан започна вечерта на 29 януари със среща с подалия оставка председател на Движението за права и свободи (ДПС). Мустафа Карадайъ описа срещата като протоколна...

публикувано на 30.01.24 в 08:57
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан

България е част от балканската обиколка на турския външен министър

На 30 януари министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан ще бъде на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Предвидена е двустранна среща между двамата външни министри и..

публикувано на 30.01.24 в 06:10

Няма основания президентът да забави ротацията в правителството

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква президентът Румен Радев да забави процедурата по ротация в правителството. “ Няма основания за такова нещо ”, коментира той пред журналисти в Благоевград. През март премиерът Николай..

публикувано на 27.01.24 в 16:00

Президентът не уважи клетвата на новите конституционни съдии

На официална церемония в Конституционния съд новоизбраните съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва. От събитието отсъства президентът Румен Радев, който по-рано оспори избора им пред..

публикувано на 26.01.24 в 14:01

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция каза заветното "Да" за Швеция в НАТО След 20 месеца протакане президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подписа ратификацията на присъединяването на Швеция към НАТО. Така скандинавската страна напредна с една крачка към членството