Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем медала за България от Световното първенство по таекуондо в Русия

Седем медала - два златни, два сребърни и три бронзови спечелиха представителите на България от световното първенство по таекуондо ITF, което се проведе в руския град Санкт Петербург. Николай Кехайов стана световен шампион на спаринг в категория плюс 85 кг. Със злато е и Амалия Колева в категория до 57 кг спаринг. Отличието на Кехайов е първо златно изобщо за България в мъжкото таекуондо. Това са първи световни титли за България от 1994 година, каза председателят на Българската федерация по таекуондо Марио Богданов. Българският национален отбор спечели два сребърни медала на спаринг - Недялка Бачева (до 51 кг) и Любина Спасова (до 75 кг), а бронзови медалисти са Лидия Дукова (плюс 75 кг) спаринг, Дюк Нуамеруе (специална техника) и специална техника отборно за жени. Общо по медали в света сме на четвърто място, след Република Корея, Русия и Чехия. В Санкт Петербург участваха над 800 състезатели от 81 държави. Заради икономическата криза националният отбор на България не е имал възможността дори да се събере на тренировъчен лагер преди световния шампионат.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15