Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евроизбори 2014 и българите по света

БНР Новини
Снимка: БГНЕС



Изборната активност на българите по света коментира говорителят на Министерството на външните работи Ивайло Кашканов.

Новият изборен кодекс предостави възможност за увеличение на изборните секции на българите по света. Нашите сънародници от Великобритания, Франция, Германия, Гърция, Швейцария разказват за изборния ден.

ГЕРБ спечели, БСП е в колапс, ДПС е във възход. Има ли кабинетът „Орешарски” бъдеще? Това бе големият въпрос, който всички си задаваха след приключване на изборния ден – първи реакции на лидерите на участващите партии и коалиции.

Анализ на изборните резултати от политолога Димитър Димитров.

Представяме ви трима участници в изборите за български евродепутати: Достена Лаверн – Коалиция за България, Атанас Чобанов – ПП „Зелените“, Румяна Угърчинска – независим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родители от Скопие на деца със синдрома на Даун, ще проучват добри практики в София

Родители и деца от Дневен център за лица със синдром на Даун ''Доза среќа'', гр. Скопие, ще пристигнат в София на 10 и 11 октомври, по покана и с финансиране от Фондация ''Българска Памет''. Целта на посещението на представителите на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

Посолството на Албания отвори вратите си за студенти на Софийския университет

В сградата на посолството на Република Албания в София се състоя приятелска среща между посланика г-жа Инид Мило със студентите и преподавателите по албански език от Катедрата по балканистика на СУ "Свети Климент Охридски", както и членове на албанската..

публикувано на 07.10.24 в 10:55

Кучета и котки без дом търсят осиновители на изложба в Русе

Изложба на бездомни котки и кучета в русенския “Екомузей с аквариум” подава ръка на осиновителите да намерят свой домашен любимец. Всички четириноги са спасени и излекувани от сдружението “Германо-българска помощ за животните”, каза неговият..

публикувано на 07.10.24 в 07:00