Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Паси – за новото българско ДНК

БНР Новини
Снимка: БТА

СнимкаНа дискусионен форум в София бе учредена Дигитална национална коалиция – част от голямата европейска коалиция за дигитални професии.  Идеята е на еврокомисаря Нели Крус с подкрепата на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. Коалицията стартира  приблизително преди година на централно европейско ниво. В нея са привлечени да се включат представители на компютърната индустрия, университети и други образователни центрове, както и Еврокомисията със съответните директорати.  Всяка държава-членка сама избира формата, под която тази инициатива да се реализира на национално ниво. За България координатор е нашият дигитален шампион Гергана Паси, президент на ПанЕвропа-България. По нейна инициатива вчера бе подписан меморандум  на Българската национална коалиция, който включва конкретни ангажименти за координирани действия на държава, образование, индустрия и общество. Какво е посланието на новото българско ДНК и защо Дигиталната коалиция в България е толкова важна? Гергана Паси отговаря в специално интервю за Радио България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00