Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи с обща цел – активно участие в изборите на сънародниците ни в чужбина

Стефан Манов, Димитър Иванов и Петър Стаматов
Снимка: личен архив

В края на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври представяме трима наши сънародници, които имат съществен принос за подготовката на изборния процес.

Стефан Манов – член на Временните обществени съвети от Франция. Ще научите за резултатите от дейността на обществените съвети, за малките победи и големите предизвикателства.

Димитър Иванов – член на Временните обществени съвети от Швейцария. Той е един от авторите за проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина на парламентарните избори на 5 октомври.

Петър Стаматов – собственик на сайта EuroChicago.com – място, където българите по света имат своето запазено място. Този сайт е един от много активните участници в предизборната кампания.

Какво е общото между тримата? Ще разберете, ако изслушате интервютата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 9 октомври ви отвеждаме до Аржентина и българската диаспора там. Каква България познава Латинска Америка, уютна „мащеха“ ли е родината на тангото за балканската душа- за всичко това и още ще говорим с основателите на Гражданска..

публикувано на 09.10.24 в 19:00

Облачна сряда, а след това отново ще грее слънце

В сряда , 9 октомври,   минималните температури ще са между 6 и 11°, в София – 8°. Максималните ще са между 23 и 28°, в столицата до 22°. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще..

публикувано на 08.10.24 в 19:45
Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мeйер

Аржентинци могат да преподават в България, а българи в Аржентина родния си език

Възможността учители от Аржентина да преподават испански език в български училища обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мейер.  Посланик Мейер е предложил да..

публикувано на 08.10.24 в 15:04