Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за децата в конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина

БНР Новини
Снимка: Божидар Янев
Лято – ваканция. Красива България отново е притегателна за българите от чужбина, коитосе връщат у дома, макар и за малко. И тази година много от тях присъстваха на официалната церемония по награждаването на победителите в детските конкурси на Държавната агенция за българите в чужбина: Литературен конкурс „Стефан Гечев”, с неговото юбилейно двадесето издание; конкурс по изобразително изкуство „България в моите мечти”, петнадесето издание; конкурс по пеене „Прехвръкна птичка”, седмо издание. Зала 8 на НДК се пръскаше по шевовете – деца, родители, баби и дядовци, обединени от обичта си към България. А като шпалир от двете страни на залата  посрещаха и радваха сетивата  детските рисунки на отличените малки  участници.  В конкурсните прояви участват деца и юноши от българските общности по света на възраст от 6 до 18 години. Но тази година имаше и по-малки – четиригодишни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05