Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското законодателство трябва да възприеме правилата на еврозоната

Европейската комисия представи доклад Европейската централна банка (EЦБ) за напредъка на страните извън еврозоната към приемането на еврото. Заместник-председателят ѝ Валдис Домбровскис заяви, че има „насърчаващ напредък“ на някои държави. Той приветства Хърватия и България за подготовката им за присъединяване към валутния механизъм ERM II. 

Докладът на ЕЦБ, изготвян на всеки две години, заключава, че България, Полша, Унгария, Хърватия, Чехия и Швеция изпълняват изискването за публичните финанси и за дългосрочните лихвени проценти

Хърватия и Швеция изпълняват изискванията за ценова устойчивост. Но националното законодателство в нито една от посочените държави, с изключение на Хърватия, не е напълно съвместимо с правилата на еврозоната, се казва в доклада на ЕЦБ. 

Още по темата - ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30