Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредната епидемична обстановка остава в сила до 15 юли

Снимка: БГНЕС

Срокът на извънредната епидемична обстановка се удължава до 15 юли, обяви премиерът Бойко Борисов.

Няма да налагаме нови или стари строги мерки, увери здравният министър Кирил Ананиев. В сила остават изискванията за спазване на социална дистанция и лична хигиена,забраната за влизане на територията на страната или карантиниране на лица от определени държави. Контролът ще бъде силно завишен.

Предложението се базира на задълбочен анализ за развитието на болестта.От 9 юни насам се наблюдава 3,2 пъти увеличение на носителите на коронавируса, аргументира се Кирил Ананиев.

По отношение на мерките никой в света не може да каже кое е правилно, каза премиерът Борисов и допълни, че целият свят се движи на принципа „проба-грешка“. Бойко Борисов предупреди, че стадионите може да бъдат затворени заради поведението на футболните агитки.

Проблемът не е в разхлабването на мерките а в неизпълнението на тези,които действат, смята главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.По думите му в момента разпространението на Covid-19 у нас е смесено - както на клъстери, така и дифузно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15