Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрастват се протестите срещу правителството

Снимка: БГНЕС

Шествия и демонстрации с искане за оставка на правителството се проведоха на много места в страната. 

В София антиправителственият протест прерасна в многохилядно шествие, информират репортерите на БНР Андрей Борисов и Добромир Цветков. 

Началото, по традиция, беше поставено на площад "Независимост" в т.нар. "Триъгълник на властта". Протестът премина в шествие, след като значително нарасна броят на хората. Това стана от влелите се в основния протест демонстранти от инициативата "Правосъдие за всеки", които се бяха събрали пред Съдебната палата, за да поискат отново оставката на главния прокурор. С викове "Оставка" и "Мафия" шествието потегли към Орлов мост и стигна до сградата на БНТ, където Беше поискана оставката на генералния директор на медията. Малко след 21:00 часа протестът-шествие се върна при Министерския съвет.

Хората са категорични, че недоволството им ще продължи до оставката на правителството.

Осми ден антиправителствен протест във Варна

В Благоевград, за пореден ден с развети трикольори, макар и доста по-малко от предходни дни се събраха пред сградата на общината и огласиха с възгласи „Оставка“ площад „Георги Измирлиев“.

Около 200 души, предимно млади хора, имаше на седмия по ред протест в Бургас. Те преминаха с шествие по ул.“Богориди“ до „Казиното“ в морската градина. Сред протестиращите имаше представители на партиите „Възраждане“, „Да, България“ и „Движение България на гражданите“, както и на организацията за закрила на българските граждани и „Движение антимафия“, информира кореспондентът на БНР в Бургас Даниела Костадинова.

За втори ден и във Враца се проведе протест с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Първоначално протестиращите се събраха на две места в града, но след това се обединиха в обща демонстрация. Част от тях обиколиха централната пешеходна улица, съобщава Ива Антонова, кореспондент на БНР във Враца.

Шествия и демонстрации имаше още във Варна, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Русе...

Подробности за протестите извън столицата вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30