Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести - 19 ден

Снимка: БТА

Деветнайсетият ден на протести срещу управлението на страната премина на няколко места в столицата, с различни инициативи и инициатори.

В района между президентството и Министерския съвет, по традиция, се събраха протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. На протеста беше взето решение да се създаде инициативен комитет, в който да влязат представители на неправителствения сектор, а също и граждани. Този комитет ще координира действията по време на антиправителствените протести.

По-късно демонстрантите се впуснаха в шествие из София - до сградата на Представителството на Европейската комисия и Европейския парламент у нас, по ул. „Георги С. Раковски“, бул. "Васил Левски" към сградата на Ректората на Софийския университет и към Орлов мост.

С отделна акция, пред сградата на БНБ, активисти на политическата партия "Да, България" отбелязаха 40-ия рожден ден на депутата от ДПС Делян Пеевски под надслов "Картичка за Шиши".

Друга демонстрация, която беше предвидена за днес - "Масово подаване на оставки" организира сдружението "БОЕЦ", се проведе пред централата на ГЕРБ. Там присъстващите бяха призовани да напишат готови за подпис оставки на различни кадри на управляващата партия.

Цялата хронология на 19-ия ден от протестите – можете да проследите ТУК.

Съставил: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00