Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици спечелиха медали от Международна олимпиада по химия

Снимка: mediabricks.bg

Български ученици спечелиха медали в престижната Международна олимпиадата по химия (IChO 2020). В проведеното онлайн 52-о издание се конкурираха 240 ученици от 60 държави. Българчетата завоюваха един сребърен и три бронзови медала. Сребърното отличие бе за Дамян Францов от Софийска математическа гимназия. Бронз взеха Георги Недялков и Теодор Маслянков, също от Софийската математическа гимназия и Павел Николов от Математическата гимназия в Пловдив. Ръководители на отбора са доцентите Донка Ташева и Пенка Василева. На 14 и 15 юли, същият отбор извоюва два сребърни медала в конкуренция с над 100 участници от 27 страни в Международната Менделеева олимпиада.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37