Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението около Софийския университет е спряно

Снимка: Добромир Видев

24-ят ден от антиправителствения протест в София завърши с още едно затворено кръстовище. От снощи движението при Софийския университет е блокирано от палатки на протестиращи срещу правителството, предават репортерите на БНР. На мястото има и бусове на полицията, които са затворили всички платна в посока Орлов мост. 

Като причина за блокадата се посочва снощният отказ на полицията да пропусне бус на майките на деца с увреждания от организацията "Системата ни убива". Преди това майките проведоха шествие до дома на премиера Бойко Борисов в град Банкя. След това те се опитаха да се присъединят към протестиращите на Орлов мост и да стигнат до палатковия лагер. Органите на реда обясниха, че жените са свободни да продължат пеша, тъй като „Орлов мост” е блокиран и превозни средства не се движат в този участък. 

Заради затворените от протестиращи кръстовища на "Орлов мост", бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" маршрутите на автобуси и тролеи са променени, съобщи Столичната община. 

Подробноста информация ще намерите ТУК

Съставил: Дарина Григорова 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, но температурите остават ниски

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, следобед на места в Югозападна България – до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен,..

публикувано на 29.09.24 в 18:30
Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35