Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тренд“: Протестите няма да доведат до радикална промяна

Снимка: архив

Много хора подкрепят антиправителствените протести в страната, макар да си стоят вкъщи. Но не трябва да си представяме, че те ще прелеят в огромна политическа енергия, която ще премаже цялата система. Такова мнение изказа за БНР политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев.
Енергията на протеста ще добави на изборите гласове към партиите „Има такъв народ“ на шоумена Слави Трифонов и "Демократична България", но промяната в парламента няма да е радикална. Проблем е липсата на силна алтернатива на сегашното управлението, което е допринесло за дългото задържане на Бойко Борисов на власт. 
Според политолога социалното напрежение ще се повиши през зимата, когато ще се сблъскаме челно с последствията от Covid-19. Мащабът на кризата ще е по-голям от този на глобалната криза през 2008-2009 гг., прогнозира Димитър Ганев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30