Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът отпусна допълнителни средства в помощ на ученици и студенти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Правителството отпусна 16,5 млн. лв. в подкрепа на 160 училища в цялата страна. Премиерът Бойко Борисов съобщи решението във фейсбук профила си: „За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“

Парите са предназначени за дейности по национална програма за училища с иновативни практики. „160 училища, така, както поехме ангажимент, за природо-математически науки, иновации, техника да им оборудваме кабинетите, съответно с най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците, след това като ги обучим добре, да излязат на протест“, коментира премиерът.

В подкрепа на студентите пък се отпускат 100 млн. лв., с които ще се подобрява материалната база на общежитията им, както и за стипендии.

По думите на Бойко Борисов, правителството показва от години, че образованието е дългосрочен и неотменим приоритет. “Образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“, убеден е той.

Съставила Диана Цанкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06

Емблематичният Покрит пазар на София скоро отново ще заработи за посетители

Дълго чаканият мащабен ремонт и възстановяване на оригиналния вид и функции на сградата на Централни хали в София вече приключи. Първите посетители ще могат да влязат и пазаруват там на 23 май. Това съобщават за БНР представители на веригата..

публикувано на 19.05.24 в 09:35