Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37-ми ден на протести под лозунга "Да защитим демокрацията"

| обновено на 14.08.20 в 12:06
Снимка: БГНЕС

Днес е 37-ият ден на антиправителствените протести в столицата. Блокадите на протестиращите остават на три възлови места - на Орлов мост, в пространството между Министерския съвет и Президентството и пред Софийския университет.

С жандармерия около 05.00 часа тази сутрин бе освободено четвърто кръстовище, което недоволните блокираха снощи - пред румънското посолство. По време на операцията са били арестувани трима души, двама от тях - заради липса на документи, третият - за неизпълнение на полицейско разпореждане. По-късно и тримата са били освободени, предават нашите репортери. Протестиращите настояват за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.

Остава палатковият лагер пред общината в центъра на Варна. Вече 10-и ден шофьорите там търсят алтернативни маршрути, за да заобикалят блокирания участък, съобщава БНТ.

Вчера протести се проведоха в Благоевград и в Бургас, където недоволните от управлението на страната изписаха с тебешири " Оставка" и "Мутри вън" пред сградата на Общината. С викове "Оставка и край на диктатурата и гешефтурата" бяха блокирани за кратко и улиците на Стара Загора, съобщават регионалните станции на БНР.

За днес от 19.00 часа пред президентството е насрочена поредната протестна акция в столицата под наслова "Да защитим демокрацията - ден 37". Протестите продължават и в други градове на страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40