Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

49-ти ден на протести и недоволства от протестите

Снимка: БГНЕС

В 49-ия ден на антиправителствени протести в София при откриването на новия трети метролъч в столицата се стигна до остър словесен спор между протестиращи и недоволни граждани от блокадите на ключови кръстовища. "Оставка" и "вие сте крадци", крещяха недоволните от правителството и премиера. "Оставка за Радев", отговаряха им контрапротестиращите, според които президентът е подбудител на антиправителствените настроения, предаде БНР. Протестъри дори поискаха оставка на свещеник, дошъл да освети новия метрополитен и нарекоха Българската православна църква - "църквата на ГЕРБ", предаде БТВ.

Под наслова: „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!“ активисти от сдружението "Заедно за промяна" протестираха пред посолството на Испания.


Съпредседателят на партия Демократична България Христо Иванов се обърна с писмо до председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и заяви, че има криза на законноста в България. Иванов, който е бивш министър на правосъдието в едно от правителствата на премиера Бойко Борисов изразява пред ЕС недоволство от позицията изпратена до Еврокомисията от българската прокуратура. Държавното обвинение се оплака на Брюксел от незаконния натиск на протестиращите.

За вечерта е насрочен поредния протест в центъра на София, а край Националния дворец на култура продължава събирането на подписка срещу продължаващата блокада на кръстовища в София, предаде БНР.

Снимки: БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45