Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред сградата на Представителството на ЕК в София днес

Снимка: https://www.europarl.europa.eu/

В понеделник, 31 август, протестиращи се събират от 18:30 часа пред Представителството на Европейската комисия. Акцията е наречена "Масово отваряне на очи пред Представителството на Европейската комисия в България".
Те ще призоват всички членове на Европейския парламент, европейски комисари, правителства на държавите-членки, европейски медии, неправителствени организации и най-вече европейскитe граждани да вземат категорична позиция относно случващото се в България.
Време е европейските лидери да отворят очите си! - се казва в обръщението.
"Европейският съюз може да бъде бдителен за нечестни избори извън съюза като например последните избори в Беларус. Същевременно в страна-членка на съюза, в която от години има системни нарушения и злоупотреби с изборния процес, подобни действия остават без коментар", се казва още в съобщението.
С протеста пред сградата на Представителството на ЕК сънародниците ни настояват европейските политически лидери да заемат ясна позиция относно огромната институционална криза, породена от управлението на правителствата на Бойко Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35