Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна преброяването на земеделските стопанства

Снимка: БГНЕС

1 септември е началната дата на онлайн преброяването на земеделските стопанства в България, което ще продължи до 18 септември, съобщиха от земеделското министерство. Стопаните ще предоставят данните чрез уеб базирано приложение и попълване на електронен въпросник.

Отказалите да изпратят заявка за участие в онлайн преброяването ще бъдат посетени от анкетьори до 18 декември.

Целта на преброяването е да се получи обобщена и изчерпателна картина за броя, типа и размера на земеделските стопанства, отглежданите култури и селскостопански животни, както и броя на работещите в сектора.

От земеделските стопани няма да се изискват документи за доказване на предоставените сведения. Ще бъдат ползвани данни, налични в административните регистри, уточниха от ведомството.

Въпросникът, както и друга информация за преброяването на земеделските стопанства са поместени на интернет сайта на МЗХГ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02