Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва с 20 милиона евро в „Три морета“

20 милиона евро ще бъде участието на България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното онлайн заседание на кабинета. Изявлението му бе качено на страницата на премиера във Facebook. 

Инициативата „Три морета“ е политически проект на равнище държавни глави на 12 държави-членки на ЕС: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия. Той се развива като платформа за регионално сътрудничество с фокус върху енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии и бизнеса, напомня правителствената пресслужба.

За национален координатор от българска страна на инициативата „Три морета“ е определена вицепремиерът Екатерина Захариева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Розоберът през 2024 г. подрани

Брането на розовия цвят в страната подрани и започна още в първите дни на май, предава БГНЕС. Сухата и топла пролет е основната причина за началото на розобера, каза розопроизводителят Петър Симеонов от Казанлък. Пред БНР-Стара Загора Зара..

публикувано на 07.05.24 в 09:18

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17