Традиционният празник на пестила, в Етнографския музей на открито „Етър“ край Габрово представя, в три последователни дни, различни кулинарни изкушения от сини сливи. Пестилът от сини сливи, известен като „Габровски шоколад“, е едно от най-известните сладки плодови изкушения, характерни за сезона, в централната част на България.
На празника, който се провежда от 2013-а година насам, туристите могат да видят рецептата на приготвянето му, да опитат от местните специалитети, както и да си закупят някои от тях.
Тази година за първи път се провежда и национален фолклорен конкурс „Обредна трапеза“ с участието на самодейни състави от различни краища на страната, които съживяват обичаи, свързани с храната и нейното значение за предците ни, предаде кореспондентката на БНР от Габрово.
Четвърти пореден ден столицата остава без наземен транспорт, тъй като работещите в него не успяват да извоюват заявеното увеличение на своите възнаграждения. Междувременно служители, включително и от "Метрополитен" ЕАД, започнаха да събират подписи за..
Опашки от чакащи се извиват пред всички големи музеи и галерии в един ден от годината. Това е времето, когато се провежда общоевропейската инициатива " Нощ на музеите " . На 17 май българските музеи и галерии отварят врати с безплатен вход за..
Над 100 кулинарни майстори ще се включат в поредното издание на Фестивала на баницата във врачанското село Баница. То ще се проведе от 11:00 часа в сградата на местното читалище "Светлина 1910". По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три..
Национален протест срещу въвеждането на еврото и с искане за оставка на правителството ще се проведе на 31 май, стана ясно на публична дискусия на тема..
В „България днес“ на 16 май ви предлагаме: 02:10 -..
Столичната община декларира, че ще мобилизира целия си ресурс за безпроблемното провеждане на матурите за зрелостниците на 21 и 23 май, съобщи на..