Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: Упорството на управляващите тласка България към безизходица

Снимка: Прессекретариат на Президента

Държавният глава Румен Радев отново призова правителството да подаде оставка, като заяви: „Готов съм и съм длъжен да седна на една маса и с политически партии, и с общественици, и да говорим за бъдещето на България, но само след оттеглянето на управляващите“.

Коментарът беше направен по време на посещението на Румен Радев в Трявна, където той приветства участниците в Националните Славейкови празници, провеждащи се под неговия патронаж.

Според Радев, силата на духа е оръжието на почтените, на просветените, а смелостта им да отстояват морални каузи е тяхното предимство пред всеки безпринципен тираничен сговор, подкрепян от мълчанието на апатията.

По-рано протестите коментира и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че изпитва огромно уважение към протестиращите, но неприязън  към провокаторите. Според министър-председателя негативните критики на евродепутати не са само към управляващата партия в България, но и към президента Радев.

Повече по темата – четете ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00