Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 77-ия ден от протеста “Отровното трио” представи План за България

Снимка: БТА

За 77-а поредна вечер протестиращите с искания за оставките на правителството и на главния прокурор се събраха при сградите на властта. Както винаги гражданите се отправиха на шествие до “Орлов мост”, където блокираха кръстовището. Покрай стария парламент те бяха посрещнати от плътен полицейски кордон заради разигралите се ден по-рано сблъсъци около сградата.

На демонстрацията “Отровното трио” представи План за България, за да очертае пътя напред чрез идентифициране на нови идеи от свободни хора. Планът съдържа пет точки – спиране на кражбите, промяна и борба за справедливост, инвестиция в бъдещето на поколенията, икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация, качество и ефективност на държавните институции.

За разлика от предходния ден, когато се състоя третото Велико народно въстание и се стигна до напрежение, протестът премина мирно. Край НДК пък беше организиран контрапротест на подкрепящите правителството, на който беше поискана оставката на президента Румен Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45