Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж гладува вече 14 дни в очакване Бойко Борисов да се оттегли от властта

Обявилият гладна стачка Владимир Генов
Снимка: Facebook

Дъждът над София попречи на много протестиращи срещу правителството и главния прокурор да изразят гражданската си позиция в 80-ия ден на недоволство. "Ние днес може да сме петима на площада, но утре ще бъдем 100 хиляди и това е тяхната грешка", обърна се към събралите се хора Арман Бабикян от “Отровното трио”.
Липса на връзка с реалността” - така ораторите квалифицираха съвета на парламентарния председател Цвета Караянчева хората от площада да ходят пеша, а не с метро, щом протестират срещу премиера. "Цялото управление се намира в тяхна собствена реалност, в която Бойко Борисов е началото и края", заяви един от тях. От микрофона на площада президентът Румен Радев получи одобрение за отказа си да преговаря с министър-председателя.
На протеста стана ясно и че Владимир Генов гладува вече 14 дни в палатковия лагер в центъра на столицата. Мъжът започна гладна стачка и в началото на гражданското недоволство, но беше откаран в болница, след като здравето му се влоши. Днес той отново е в много тежко състояние и протестиращите настояват омбудсманът да се намеси. Владимир Генов казва, че няма да се храни, докато Бойко Борисов не подаде оставка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35

България днес - 20 юни 2024 г.

На 20 юни в „България днес“ разговаряме с писателката Теодора Димова за паметта, паметниците и възпоменанието на жертвите на тоталитаризма. Разказваме историята на преподаването на френска филология в България и различните форми, под които..

публикувано на 20.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58