Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално учредиха „Републиканци за България“

Снимка: БГНЕС

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари” – с тези думи бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, учреди политическия си проект “Републиканци за България”, информира БГНЕС.

Учредителното събрание започна в столичния Интер Експо Център с живо изпълнение на химните на Република България и на Европейския съюз.

Очаквано, Цветан Цветанов беше избран за председател на партия "Републиканци за България", а негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго и бивш собственик на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти. С избора му се дава знак, че един от приоритетите на новата партия ще е грижа за сънародниците ни в чужбина и гарантиране на правото им да участват в изборите чрез електронно гласуване, коментира журналистът от БНР Мария Филева.

„В края на едно ефективно управление ще имаме ефективно електронно управление, с което да знаем, че всички българи ще могат да гласуват по електронен път – това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който вирее в определени райони”, обясни на форума Цветан Цветанов и допълни, че „знаещите и можещите имат място в този проект“.

Лидерът на новата партия заяви още, че се чувства щастлив от факта, че много българи са се върнали от чужбина и са застанали с лицата си в този проект.

Цветанов се обяви за предсрочни избори и критикува сегашното управление, на което липсвала „ясна посока на развитие“. Целта е "Републиканци за България" да бъде незаобиколим фактор в българската политика и гарант за евроатлантическата посока на развитие. 

Още по темата - ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30