Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природолюбители почистват плажната ивица край Бургас

Снимка: redmarlitter.eu

Мащабна акция за почистването на плажа при Солниците, в района на Бургас, ще събере днес любителите на природата. Целта на инициативата под мотото "Да изчистим Черно море" е да спомогне за възстановяването на екоравновесието на бургаските плажове. Всеки желаещ да се включи в почистването на пясъчната ивица може да се присъедини.

Организацията на събитието е дело на екипа, работещ по проект за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море. Той е част от оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2014-2020“, финансирана по Европейския инструмент за съседство. Програмата обхваща десет държави - България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна. Освен намаляването на речните и морски отпадъци, сред приоритетите на програмата са да насърчи бизнеса и предприемачеството в областта на туризма и културата и да допринесе за увеличаване на трансграничните възможности за търговия и модернизация на селското стопанство.

Съставил: Йоан Колев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22