Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести продължават

Ирландският евродепутат Клеър Дейли
Снимка: БГНЕС

Жители от столичния кватрал Горубляне се готвят да блокират днес в 16 ч. основната пътна артерия на столицата бул. „Цариградско шосе“, като част от протестите срещу корупцията в сегашното управление на страната. Това съобщи снощи на протеста Иван Димитров от инициативен комитет „Горубляне“.

Преди него, пред протестиращите
в „Триъгълника на властта“ говори ирландският евродепутат Клеър Дейли, която призова за незабавната оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Тя приветства събралото се множество уверена, че исканията им ще постигнат желания успех.

„Вие ще промените вашата държава – вие, обикновените граждани на България“ – подчерта тя. Евродепутатката е от дни в България за изясняване на конфликт с имот, чиито съсобственици са нейни сънародници. Тя посочи още, че България е „много красива страна, която е ужасяващо занемарена. Пътищата имат нужда от ремонт, земеделската земя стои необработена“, каза евродепутатката.

В края на протеста, който премина без инциденти, отново се проведе традиционното шествие до Орлов мост. За кратко имаше и блокада, която продължи малко повече от един час. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28