Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уличиха победителите в Софийския маратон за употреба на допинг

Юсеф Сбаи
Снимка: БТА

Победителите в Софийския маратон при жените и мъжете - украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи са с временно спрени състезателни права заради положителни допинг проби от участието си в надпреварата, съобщи Athletics Integrity Unit.

"Новината е ясно послание към тези, които възнамеряват да се състезават с измама и нечестни средства. Заедно с нашите партньори, спонсори и градските власти, ние оставаме силно ангажирани за феърплей и чист от допинг спорт. Организаторите на маратона ще изчакат крайното решение на Международната атлетическа федерация преди да пренаредят класирането и наградите на призьорите", съобщиха организаторите на маратона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00
Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57