Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският бизнес настоява за финансова подкрепа

Снимка: bia-bg.com

Българският бизнес разбира, че с цел запазване живота и здравето на гражданите е необходимо предприемането на ограничителни мерки, каквито предстои да бъдат въведени на 27 ноември. Това заявява в своя позиция Българската стопанска камара, като уточнява, че в други страни, въвеждащи сходни ограничения, се представят и мащабни икономически мерки.
 
От камарата настояват за създаването на Национална програма за подпомагане на българския бизнес, засегнат от ограниченията, която да дава възможност за бързо получаване на компенсации за сметка на държавата. Бизнесът напомня, че 8 месеца след избухване на пандемията и обявяване на извънредно положение в България, все още голяма част от безвъмездните средства не са достигнали до бизнеса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01