Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

Снимка: Pixabay

На 27 ноември от 23.30 ч. българско време в страната влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки, обявени от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Те ще действат до 21.12.2020 г. 

Обучението преминава изцяло онлайн, затварят се детските градини и яслите, големите търговски центрове, хранителните и питейните заведения, фитнесите. В магазините за хранителни стоки се обособяват "зелени коридори" за хора над 65 години от 8.30 до 10.30 часа. Извънредната противоепидемична обстановка се удължава до 31 януари 2021 г. Повече за мерките ТУК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 2 октомври 2024 г.

За ситуацията в Близкия изток и безопасността на българските граждани в Ливан, Иран и Израел - това е водещата тема, с която започва днешната програма на Радио България. Пловдив, изкуството и фестивалите в началото на есента са останалите акцентите в..

публикувано на 02.10.24 в 19:00
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17