Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради дистанционното обучение удължават учебната година

Снимка: БГНЕС

Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга от 22 декември до 3 януари, разпорежда заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Като компенсация заради преустановения присъствен учебен процес и мерките срещу разпространението на Covid-19 междусрочната ваканция за учениците от седми до 12-и клас ще е един ден  на 3 февруари.

Удължава се обучението за децата от 1-ви до 6-ти клас. Учениците до трети клас ще завършат учебната година не на 1 юни, а на 23 юни. Останалите класове ще се обучават до 30 юни, предава БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването „България днес“, говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас- отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ни ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54

Билетите за влак поскъпват средно с 20%

От 7 май в сила влизат нови цени на билетите за пътуване с влак. От БДЖ обосновават поскъпването на билетите средно с 20% с драстичното увеличение на разходите на компанията. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“,..

публикувано на 07.05.24 в 15:11