Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът разговаря с белгийския посланик за Западните Балкани

Фредерик Мьорис и Илияна Йотова
Снимка: БТА

За европейското бъдеще на Западните Балкани и българската позиция за Северна Македония разговаряха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Белгия. Посланик Мьорис представлява Белгия също в Северна Македония, Албания и Косово.

България е най-добрият лобист за еврочленството на тези страни. „Но имаме нерешени въпроси със Северна Македония. Грешката ни е, че не успяхме достатъчно да обясним на европейските партньори нашата национална позиция“, изтъкна Йотова. Вицепрезидентът е категорична, че България няма да допусне суверенитет и идентичност да се градят върху гърба на българската история, предаде БГНЕС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35