Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Сърбия в търсене на нови бизнес възможности

Посланикът на Сърбия Желько Йович
Снимка: БГНЕС

„Използват се само 20% от съвместните възможности за бизнес между България и Сърбия. Необходимо е засилване на досегашното партньорство и създаване на нови връзки“, заяви Желько Йович, посланик на Сърбия в България, на виртуална бизнес среща, организирана от Българската търговско-промишлена палата. 

Във форума се включиха около 60 представители на български и сръбски компании, информират от БТПП.

На срещата българският посланик в Сърбия Радко Влайков сподели, че за четири години стокообменът между двете страни е нараснал с 58% и през 2019 г. той възлиза на 1214,5 млн.евро. През настоящата година по обективни причини стокооборотът е отбелязал спад.

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков

Компаниите от двете държави осъществиха контакти, като си обещаха да работят съвместно по-активно в сферите на транспорта и логистиката, храните и напитките, медицинската и фармацевтична промишленост, туризма, информационните технологии и др.

Снимки: БГНЕС, far.rs

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

13 май е Денят на данъчната свобода за 2024 г.

Институтът за пазарна икономика съобщи, че 134 дни са били нужни на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн.лв.  Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3..

публикувано на 11.05.24 в 11:15