Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1/3 от медиците са готови да се ваксинират срещу Covid-19

Снимка: БГНЕС

33% от медицинските специалисти в страната или 37 000 – лекари, сестри, фармацевти и стоматолози, са заявили желание да се ваксинират срещу Covid-19, каза шефът на здравната инспекция в Бургас Георги Паздеров. Изявлението стана след национално съвещание ппи здравния министър предстоящата ваксинация.

47 мобилни екипи в България ще осъществяват ваксинацията в страната разделени на 6 региона с бази във Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Враца и София. Ще бъдат осигурени още 40 мобилни екипа, обясни Паздеров, а манипулациите ще са в здравните заведения. След като излязат данните на ваксините процентът на желаещи да си я поставят ще нарасне, смятат здравните власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Димитров

От 3 години няма превишение на средногодишните норми за фини прахови частици в цялата страна

Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров не смята, че има проблем в разполагането на измервателните станции за качеството на въздуха. Адв. Димитър Площаков: Данните за чистота на въздуха не са обективни Преди седмица в..

публикувано на 20.10.24 в 14:11

Увеличават се случаите на трафик с цел трудова експлоатация

Жертвите на трафик от началото на годината наброяват 55 – от тях 41 са жени, съобщи Антоанета Димитрова от Националната комисия за борба с трафика на хора. По думите й, за поредна година въвличането по схемата lover boy остава водеща и е в основата на..

публикувано на 20.10.24 в 10:33

С "Динозавърско парти за деца" събират средства за Спасителен център за костенурки

На динозаврите е посветено щуро "научно" шоу за деца, което ще се проведе с благотворителна цел – в подкрепа на Спасителният център за костенурки в с. Баня в близост до защитената черноморска местност Иракли. Детското "Динозавърско парти"..

публикувано на 20.10.24 в 09:15