Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боровец и Банско влязоха в Топ 5 на ски курортите в Източна Европа

Снимка: borovets-bg.com

Българските курорти Боровец и Банско се наредиха съответно на второ и пето място в класация на най-добрите ски курорти в Източна Европа на онлайн изданието Emerging Europе, съобщи „24 часа“. Сред достойнствата на Боровец са посочени около 50-те километра отлично поддържани писти, подходящи за начинаещи и средно напреднали скиори, отличните възможности за настаняване и хранене. Недостатък са малкото възможности за занимания на по-напреднали скиори.

За Банско се подчертава, че това е оживено градче и културен център от векове. Пистите са с дължина около 70 км, най-подходящи за средно и много напреднали скиори. Недостатък е достъпът до ски зоната само чрез един кабинков лифт, за който се образуват големи опашки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26