Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боровец и Банско влязоха в Топ 5 на ски курортите в Източна Европа

Снимка: borovets-bg.com

Българските курорти Боровец и Банско се наредиха съответно на второ и пето място в класация на най-добрите ски курорти в Източна Европа на онлайн изданието Emerging Europе, съобщи „24 часа“. Сред достойнствата на Боровец са посочени около 50-те километра отлично поддържани писти, подходящи за начинаещи и средно напреднали скиори, отличните възможности за настаняване и хранене. Недостатък са малкото възможности за занимания на по-напреднали скиори.

За Банско се подчертава, че това е оживено градче и културен център от векове. Пистите са с дължина около 70 км, най-подходящи за средно и много напреднали скиори. Недостатък е достъпът до ски зоната само чрез един кабинков лифт, за който се образуват големи опашки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

САЩ ще продават на България ракети "Джавелин" за 114 милиона долара

Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на ракети "Джавелин" (Javelin FGM-148F) на правителството на България. Това ясно от прессъобщение на Пентагона. Ракетите и свързаното с тях оборудване са на обща стойност от 114..

публикувано на 21.09.24 в 09:28

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00