Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна карантина в Нидерландия до 19 януари

Снимка: pixabay.com

Правителството на Нидерландия въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса от 15 декември до 19 януари 2021 г., информира пресцентърът на Министерството на външните работи. 

Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост - хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 г. Дневни грижи за децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии ще бъдат осигурени.

Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си.

Хотелите могат да останат отворени, но се прекратява предоставянето на храна и напитки за техните гости, включително и на обслужването по стаите. Остават затворени всички заведения от кетъринг-индустрията.

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят в "хоум офис", когато това е възможно.

Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители над 12-годишна възраст дневно, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г., като за двата празнични дни могат да се посрещнат най-много до трима гости над тази възраст, които не са членове на домакинството.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Хага на следните телефони за връзка: + 31 70 350 3051 и в извънработно време на тел.: + 31 6 5744 8073.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28