Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът изпрати книги до 40 български дружества в 18 държави

Снимка: БГНЕС

Книги на български автори изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в 18 държави за предстоящите празници, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Те ще получат историческа и биографична литература и четива за деца.

Най-далечният адресат е Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, най-близкият - Културно-информационният център в Босилеград. Дружествата са избрани въз основа на активното им участие в инициативите на вицепрезидента Йотова през 2020 г, посочват от "Дондуков"2.

"2020-а беше тежка година за целия свят. Кризата ни припомни колко много зависим едни от други. Припомни ни смисъла на думи като съпричастност, взаимопомощ, добротворство. Физическите ограничения не бива да се превръщат в социална и емоционална дистанция", казва Йотова в поздрава до българите зад граница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо

Фотографът Михаела Аройо: Важно е да познаваме историята на бесарабските българи

Михаела Аройо е професионален фотограф от Варна и няма роднини или близки, които са бесарабски българи. Въпреки това, през 2019-а, впечатлена от едно свое пътуване на младежки фестивал в молдовско село, тя решава да се посвети сериозно на изследването..

публикувано на 25.09.24 в 10:50

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16
Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37