Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие да защити македонските граждани с българско самосъзнание

Снимка: mfa.bg

Българското външно министерство чрез публикация на страницата си във Фейсбук заяви, че София следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии на списъци с български граждани в Северна Македония. България е обезпокоено от призивите за саморазправа с тях.

„Очакваме властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание“, призовават от българското външно министерство, предаде БГНЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все повече хора употребяват синтетични наркотици

Има ръст на употребата на синтетични наркотици заради лесното им пренасяне и укриване, заяви Десислав Митев, началник на сектор в териториалната дирекция на Агенция “Митници” в Русе. В кратък период от време са регистрирани над 3,5 кг метамфетамин,..

публикувано на 20.10.24 в 15:58
Олга Керелска

Конституционният съд да изясни дали този ВСС може да избира главен прокурор и председател на ВАС

Въпросът дали Висш съдебен съвет с изтекъл мандат има правомощията да избира главен прокурор и председател на Върховния административен съд трябва да бъде изяснен в Конституционния съд, тъй като мненията на юристите са резделени. Тази позиция изрази..

публикувано на 20.10.24 в 15:24
Петър Димитров

От 3 години няма превишение на средногодишните норми за фини прахови частици в цялата страна

Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров не смята, че има проблем в разполагането на измервателните станции за качеството на въздуха. Адв. Димитър Площаков: Данните за чистота на въздуха не са обективни Преди седмица в..

публикувано на 20.10.24 в 14:11