Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробно Сърбия е получила газ по „Балкански поток”

Снимка: novosti.rs

Сърбия е получила първите количества газ по газопровода Балкански поток във вечерните часове на 30 декември, заяви пред сръбската информационна агенция ТАНЈУГ директорът на Srbijagas Душан Баятович. Тестовете на системата са преминали и първите количества газ по междусистемната връзка между България и Сърбия са факт, твърди Баятович. 

Официалната церемония за въвеждане в експлоатация на Балкански потокбе отложена от 30 декември за 1 януари 2021 г., посочва ТАСС. В събитието, което ще се проведе в град Жабал в Южнобачкия окръг, ще участва сръбският президент Александър Вучич, съобщи икономическият сайт investor.bg. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35