Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-германският стокобмен за 2020 г. е 8 млрд. евро

Снимка: архив

Въз основа на най-доброто постижение в сферата на стокообмена с Германия, който през 2019 г.възлезе на 8,5 млрд. евро, прогнозата за 2020 г. е за спад от около 6%. Общата стойност на търговията между България и Германия ще е 8 млрд. евро. Тези 500 млн. не са толкова драматични, каза д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.
"Ако германският внос намалява, то нашият износ към Германия запазва темпа си и се очаква България да приключи 2020 г. с  положително търговско салдо. Това е изключително добра новина за страната, защото се е случвало само два пъти в историята - през 1942 и 2013 г., коментира Митков пред Bloomberg TV Bulgaria.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05