Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Венгеров свири Шостакович в София

Снимка: архив

Руският цигулар и носител на "Грами"  Максим Венгеров ще излезе на българска сцена със Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. Концертът е на 11 февруари в зала "България", съобщиха от филхармонията.

Венгеров ще изпълни Концерт за цигулка № 1 от Дмитрий Шостакович, а във втората част на вечерта ще звучи Камерна симфония в до минор от същия автор. Това е трето гостуване у нас на Максим Венгеров и първо в акустична зала, предаде БТА. Предишните му изяви у нас през 2006 и 2018 г.

Венгеров свири на цигулка "Страдивариус екс Кройцер" от 1727 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15